Syksyn muotia VimassaVima kutsui bloggaajia tutustumaan syksyn ja talven trendeihin ja Robert's Coffee tarjoili pieniä brunssiherkkuja. Tapahtumaan osallistui muitakin oululaisia yrityksiä ja ohjelmassa oli monenlaista. Olipas se kiva aamupäivä!

Kuulimme Viman mielenkiintoisesta tarinasta joka alkaa jo 50-luvun alusta. Arvaatko mistä nimi Vima tulee? Vinkiksi annan että perustajat olivat Vilho ja Markus ;) Historiasta olisi enemmänkin kerrottavaa, mutta ehkä sitten toisella kertaa. Joka tapauksessa se kertoo tarinaa aidosta ja oululaisesta perheyrityksestä, jonka arvoihin kuuluvat laatu, asiantuntemus ja hyvä palvelu.

Monia kiinnosti myös mitä Vimalle tapahtuu nyt kun Stockmann on lähdössä naapurista. Eipä hätää, Vima pysyy paikoillaan! Myymälää onkin hiljattain uudistettu. Jotain näet kuvistakin, mutta kannattaa käydä kurkkimassa paikan päällä. Uutta on naapurinkin tulossa, mutta tietoa ei ole vielä julkistettu.
 

Trendeistä meille kertoi Minna, yksi Viman pukeutumisneuvojista. Olen itse ollut Minnan kanssa samalla pukeutumisneuvojakurssilla ja voin paljastaa että hän oli sen kurssin priimus! Eli kannattaa käydä nykäisemässä hihasta tai varata ihan aika neuvontaan (pukeutumispalvelu@vima.fi). Kaikki Viman vakkarimyyjät tosin ovat koulutettuja pukeutumisneuvojia, joten muitakin taitavia ammattilaisia talosta löytyy.

Trendejä havainnollistettiin kivasti pienellä muotinäytösellä, jossa olivat malleina Kenkäfriikki -blogin Jenni, Suortuva -blogin Nanni ja My Life -blogin Jaana. Trendeissä on nyt vahvana teemana ajattomuus ja helppous. Peruspilareina toimivat laadukkaat ja laskeutuvat materiaaalit. Yksinkertaiseen ja klassiseen linjaan haetaan myös jotain pientä twistiä. Väripaletissa vaihtelivat neutraalit ja syksyisen mausteiset värit. Erilaisilla tekstuureilla leikitellään ja niitä yhdistellään keskenään. Esimerkiksi harmaasta kokonaisuudestakin voi saada mielenkiintoisen, kun yhdistellään eri sävyjä ja pintoja. Näimme paljon ylisuuria ja jopa hieman androgyynejä linjoja ja ihania paksuja ja pehmoisia materiaaleja.


Pieni brunssi aloitettiin kuohuvalla, jonka alkoholittoman version tarjosi Kuudes Maku. Oli muuten hyvää ja mainio vaihtoehto. Juoman nimi tosin ei jäänyt mieleen, mutta eiköhän se sieltä herkkukaupasta löydy. Robert's Coffee tarjosi kana- ja kasviswrappeja, smoothieta, mantelikakkua, Olvin vitamiinivesiä ja tietysti kahvia. Nami nami!


Kukat olivat Kukkakauppa Kanervasta.


Mukaan saimme Support Your Local -kangaskassit. Siinäpä sanoma joka sopi hyvin tähän tapahtumaan ja myös yhteistyössä olleeseen upouuteen oululaiseen KULUMILLA -sivustoon. 'Kannata paikallista'. Niinpä, minä ainakin haluan että paikalliset yritykset ja työpaikat säilyvät. Muutama yritys oli jättänyt meille tervehdyksensä ja kassista löytyi pieniä lahjoja.


Kauneushoitola Beauty Spotin Auli kävi kertomassa meille uudesta hoitolasta, joka on juuri muuttanut Viman yläkertaan kuudenteen kerrokseen. Kassissa oli Diego Dalla Palman matkakokoisia tuotteita.

Mukana oli myös maistiaisia aiemmin mainitusta Kuudes Maku -herkkukaupasta. Herkut vaan hävisivät johonkin ennen kuin ehdin kuvia ottaa ;) Näytteitä oli myös kaupan kehutusta teevalikoimasta.


Balmuirkin on paikallisia yrityksiä ja on ponnistanut maailmanmaineeseen Limingasta. Kassissa oli tuoksukynttilä ja pellavainen keittiöpyyhe.


Purjelautailun ammattilainen Janne ja markkinoinnin osaaja Anna ottivat haltuun suvun tilan. Siitä syntyi luomutila Myssyfarmi Pöytyällä. Siellä myssymummot neulovat pipoja tilan lampaiden villasta. Minun pantani on näköjään neulonut Terttu. Yrityksellä on hauska tarina ja iiihania pipoja! Pipoja on myynnissa tietysti Vimassa. Myssypaketista löytyi myös vuoden luomutuote 2015 -palkinnon saanut rypsiöljy.

Kiitokset kivasta aamupäivästä järjestäjille ja kaikille mukana olleille yrityksille!

4 kommenttia

 1. Oi miten ihania kuvia sinulla. Onpa hassua nähdä itsensä kuvissa :)
  mutta ihania kuvia olet saanut otettua myös meistä "malleista".
  Tuo tapahtuma oli kiva, näitä saisi olla mielestäni enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllähän ihanista malleista saa ihania kuvia ;)

   Poista
 2. Vaikuttikin kivalta päivältä. Paikallista kannattaa suosia ja yleensäkin kotimaista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Tykkään niistä :)